میکرونیدلینگ چیست؟ + روند درمان و سوالات متداول

میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ که با نام درمان القای کلاژن نیز شناخته می‌شود، یک روش زیبایی و جوانسازی است که در آن برای ایجاد سوراخ های میکروسکوپی در پوست از دستگاهی با سوزن‌های ریز استفاده می‌شود. این روش موجب تولید کلاژن و الاستین می‌شود، که هر دو پروتئین مهمی برای حفظ جوانی و سلامت پوست هستند.

طبق یک مطالعه، به‌طور تقریبی ۱۰۰ درصد از کسانی که میکرونیدلینگ را امتحان کرده‌اند، تفاوت قابل‌توجهی را گزارش داده‌اند. همچنین  ۸۰ درصد بهبود چشمگیری را در ظاهر اسکارهای آکنه خود پس از درمان شاهد بوده‌اند. بنابراین اگر بخواهید همین حالا برای رزرو وقت میکرونیدلینگ اقدام کنید، حق دارید.

اما پیش از آن بیایید تا تمام آن چه درباره این روش زیبایی نیاز دارید را به شما بگوییم.

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ یک درمان زیبایی است که به مرور محبوب آن رو به افزایش است. این روش می‌تواند به کاهش علائم پیری و سایر عیوب پوست کمک کند. همچنین کانال‌های کوچک‌ایجاد شده در این فرآیند باعث جذب بهتر محصولات مراقبت از پوست می‌شود. اندازه میکروسوزن‌هایی که برای این روش استفاده می‌شود از 0.5 میلی متر تا 3.0 میلی متر است. بسته به وضعیت پوست شما، اندازه سوزن پیشنهادی ممکن است متفاوت باشد.

این روش زیبایی با استفاده از یک دستگاه پزشکی خاص به نام دستگاه میکرونیدلینگ، سوراخ‌های میکروسکوپی و بسیار ریزی در سطح پوست‌ایجاد می‌کند. این فرآیند تولید و‌ترشح کلاژن را تحریک کرده و به صاف کردن چین و چروک، رفع لکه‌های ناشی از افزایش سن و جای آکنه کمک می‌کند.

فرآیند انجام میکرونیدلینگ به چه شکل است؟

در طول درمان، یک قلم یا غلتک مخصوص روی پوست گذاشته می‌شود. کرم بی‌حس کننده را می‌توان قبل از عمل برای به حداقل رساندن ناراحتی استفاده کرد. این دستگاه چند لایه اول پوست را سوراخ می‌کند، اما خونریزی ندارد و آسیبی به لایه‌های عمقی وارد نمی‌کند.

درمان معمولاً ۳۰ تا ۴۵ دقیقه طول می‌کشد. بعد از انجام میکرونیدلینگ، ناحیه تحت درمان باید به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با کمپرس یخ پوشانده شود تا تورم و سوزش کاهش یابد.

بسته به اهداف درمانی، درمان‌های میکرونیدلینگ معمولاً هر ۶ تا ۸ هفته تکرار می‌شود. مهم است که پوست خود را تا چند روز پس از عمل از نور خورشید دور نگه دارید.

میکروندلینگ چگونه کار می‌کند؟

این روش با ‌ایجاد کانال‌های میکروسکوپی در پوست و با استفاده از سوزن‌های بسیار ریز عمل می‌کند و رشد کلاژن و الاستین را افزایش می‌دهد که پوست را جوان‌تر و صاف‌تر نشان می‌دهند. این روش معمولاً قبل از شروع نیاز به کرم بی‌حس کننده یا کیسه یخ دارد تا به کاهش هر گونه ناراحتی که ممکن است‌ ایجاد شود کمک کند. پس از آماده شدن پوست، دستگاه میکرونیدلینگ به صورت دایره‌ای در سراسر ناحیه آسیب دیده حرکت داده می‌شود. این حرکت به ‌ایجاد ضربه به پوست کمک می‌کند و در عین حال سوراخ‌های کوچکی در پوست‌ ایجاد می‌کند.

این خراش‌های ریز امکان جذب بیشتر محصولاتی را که روی پوست اعمال می‌شود، فراهم می‌کند و به آنها کمک می‌کند تا به عمق لایه‌های پوست نفوذ کرده و کارآمدتر عمل کنند. نتیجه نهایی درمان میکرونیدلینگ باید پوستی صاف‌تر و جوان‌تر با منافذ کوچک‌تر و رنگ پوست یکدست‌تر باشد.

آیا میکرونیدلینگ درد دارد؟

میکرونیدلینگ می‌تواند کمی ناراحتی و درد ایجاد کند، اما نباید آن را بسیار دردناک در نظر گرفت. هنگام درمان صورت، معمولاً از کرم بی حس کننده قبل از درمان استفاده می‌شود تا به حداقل رساندن هرگونه درد احتمالی کمک کند.

میزان درد هر فردی متفاوت است، بنابراین ممکن است برخی افراد این احساس را شدیدتر از دیگران بدانند. به طور کلی، بیمارانی که میکرونیدلینگ را با SkinPen تجربه می‌کنند، احساس سوزن سوزن شدن دارند، اما ناراحتی بیش از حد ندارند.

پس از درمان، ممکن است قرمزی، تورم و سوزش خفیف را تجربه کنید، اما بیشتر افراد علائم بسیار خفیف را گزارش می‌کنند و می‌توانند بلافاصله پس از درمان به فعالیت‌های روزانه خود بازگردند. برای اطمینان از تجربه‌ای امن و راحت، اکثر کلینیک‌ها دستورالعمل‌های مراقبت خانگی و لیستی از محصولات مراقبت از پوست را برای حداکثر کردن نتایج به بیماران خود ارائه می‌دهند.

از میکرونیدلینگ چه انتظاری باید داشته باشیم؟

وقتی صحبت از میکرونیدلینگ به میان می‌آید، باید منتظر افزایش استحکام، کشسانی و روشنی پوست با خطوط ریز کمتر باشیم. تعداد و دفعات درمان‌هایی که باید انتظار داشته باشید از فردی به فرد دیگر متفاوت است و به عواملی مانند سلامت و وضعیت پوست شما بستگی دارد.
در حالت کلی میکرونیدلینگ دو کار مهم انجام می‌دهد:

  • افزایش جذب کرم‌ها و لوسیون‌های مراقبت پوستی
  • تحریک پوست به تولید کلاژن و لاستین بیشتر

این موارد موجب می‌شوند پوست شما جوان، صاف، یکدست و شاداب دیده شود.

میکرونیدلینگ برای چه کسانی مناسب است؟

کاندیدهای خوب برای میکرونیدلینگ کسانی هستند که دارای چین و چروک، اسکار یا سایر عیوب پوستی خفیف تا متوسط هستند. همچنین برای افرادی که آسیب‌های ناشی از نور خورشید، علائم کشش و‌ هایپر پیگمانتاسیون دارند توصیه می‌شود. افرادی که به دنبال راهی ‌ایمن و موثر برای بهبود ظاهر پوست خود هستند، ممکن است کاندیدهای خوبی برای میکرونیدلینگ باشند.

اما علاوه بر اینکه کاندیدای خوبی برای میکرونیدلینگ باشیم، داشتن انتظارات واقع بینانه نیز مهم است. در حالی که این روش می‌تواند ظاهر چین و چروک، اسکار و سایر عیوب پوست را کاهش دهد، نمی‌تواند آنها را به طور کامل از بین ببرد. علاوه بر این، برای دستیابی به نتایج مطلوب ممکن است چندین درمان مورد نیاز باشد.

در نهایت، مهم است که مطمئن شوید برای این روش به اندازه کافی سالم هستید. افرادی که باردار، شیرده هستند یا سابقه سرطان پوست دارند نباید میکرونیدلینگ انجام دهند. افرادی که سابقه آکنه شدید، عفونت‌های فعال پوستی یا سایر شرایط پزشکی دارند، باید قبل از انجام این روش با پزشک خود مشورت کنند. اگر می‌خواهید مطمئن شوید که برای این روش مناسب هستید، می‌توانید از مشاوره‌های تخصصی ما استفاده کنید.

هزینه میکروندلینگ چقدر است؟

هزینه میکرونیدلینگ بسته به ارائه دهنده و ناحیه تحت درمان می‌تواند متفاوت باشد. برای نواحی گسترده‌تر یا چندین درمان، هزینه متغیر و بیشتر خواهد بود.

علاوه بر این هزینه میکرونیدلینگ به نوع دستگاه مورد استفاده نیز بستگی دارد. دستگاه‌های حرفه‌ای مورد استفاده در کلینیک‌ها گران‌تر از درما رولرهای خانگی هستند. درمان‌های حرفه‌ای همچنین ممکن است شامل هزینه‌های اضافی برای محصولاتی مانند سرم، ماسک یا کرم باشد.

در برخی موارد، بیمه ممکن است هزینه میکرونیدلینگ را در صورت استفاده از آن برای درمان یک بیماری پزشکی پوشش دهد. با این حال، اکثر شرکت‌های بیمه هزینه درمان‌های زیبایی را پوشش نمی‌دهند.

مناطق مورد درمان با میکرونیدلینگ کدامند؟

نواحی مورد نظر برای میکرونیدلینگ شامل نواحی دارای چین و چروک مانند اطراف چشم و دهان، نواحی اسکار و نواحی دارای ریزش مو مانند پوست سر است.
نواحی دارای پیگمانتاسیون نیز می‌توانند از درمان سود ببرند. میکرونیدلینگ می‌تواند برای بهبود ظاهر بسیاری از مشکلات پوستی استفاده شود، با این حال، مهم است که قبل از شروع درمان میکرونیدلینگ، ناحیه تحت درمان و نوع وضعیت پوست را در نظر بگیرید.

برای مثال، در حالی که پوست‌های چرب و مستعد آکنه می‌توانند از میکرونیدلینگ بهره ببرند، معمولاً صورت و گردن رایج‌ترین مناطق برای درمان هستند. به همین‌ترتیب، افرادی که دارای پوست خشک و بیماری‌های پوستی غیرالتهابی مانند چین و چروک هستند، می‌توانند از میکرونیدلینگ بهره مند شوند، زیرا نواحی مانند پیشانی، گونه‌ها و دکلته معمولاً مناسب‌ترین مناطق برای درمان هستند.

این روش درمانی برای ترمیم جای جوش ها نیز بسیار موثر است.

ترمیم جای جوش

آمادگی برای میکرونیدلینگ چگونه است؟

آماده شدن برای میکرونیدلینگ گام مهمی است که نباید آن را ساده گرفته شود. اگر قصد انجام این روش را دارید، مهم است که بدانید قبل، در طول و بعد از درمان چه کارهایی باید انجام دهید.

ابتدا با یک متخصص با تجربه صحبت کنید تا برنامه‌ای متناسب با نیازهای فردی شما‌ ارائه کند. او می‌تواند به هر سوال یا نگرانی شما در مورد این روش پاسخ دهد. آنها همچنین قادر خواهند بود در مورد خطرات مرتبط با آن بحث کنند و بررسی کنند که آیا این درمان برای شما مناسب است یا خیر.

دوم، باید برنامه ریزی کنید که از آفتاب، شنا و هر فعالیت دیگری که می‌تواند باعث آسیب به ناحیه شود، خودداری کنید.

سوم، مهم است که ناحیه درمان را دو بار در روز قبل از قرار ملاقات با دقت تمیز و لایه برداری کنید. انجام این کار به‌ایجاد سطح بهتری برای نفوذ میکرونیدل‌ها کمک می‌کند و همچنین امکان بهبود زودتر را فراهم می‌کند.

در نهایت، حتما قبل از شروع جلسه از کرم بی حس کننده موضعی استفاده کنید. با صرف زمان برای آمادگی کافی برای میکرونیدلینگ، نتایج شما باید به حداکثر و خطر عوارض به حداقل برسد.

بهترین مراقبت از پوست بعد از میکرونیدلینگ چیست؟

مهم است که بعد از میکرونیدلینگ از پوست خود به خوبی مراقبت کنید. این روش کم تهاجمی می‌تواند ظاهر چین و چروک، اسکار آکنه و علائم کشش را کاهش دهد. با این حال، اگر بعد از درمان به درستی از پوست خود مراقبت نکنید، ممکن است حساسیت و تحریک پوست را افزایش دهید.

برای بهینه سازی مراقبت از پوست خود پس از درمان میکرونیدلینگ، با دوری از نور مستقیم خورشید شروع کنید. پوست شما به ویژه به اشعه ماوراء بنفش حساس است و در صورت قرار گرفتن در معرض آن آسیب بیشتری می‌بیند. برای بهترین محافظت هر روز از یک ضد آفتاب با کیفیت با SPF 50 یا بالاتر استفاده کنید. استفاده از مرطوب کننده ها مانند کرم ها و سرم های هیالورونیک اسید را در برنامه خود قرار دهید.

در چند روز اول از لایه بردارها و سایر محصولات مراقبت از پوست که خشن هستند خودداری کنید. زیرا پوست شما بسیار حساس خواهد بود. با گذشت روزها، می‌توانید به آرامی اسیدها و لایه بردارهای ملایم را در برنامه روزانه خود بگنجانید و مطمئن شوید که از محصولات مرطوب کننده استفاده می‌کنید.

همچنین مطمئن شوید که به طور منظم آب بنوشید تا پوست خود را هیدراته و متعادل نگه دارید.

در نهایت، از یک دستمال گرم و نرم برای تمیز کردن استفاده کنید و بلافاصله پس از انجام میکرونیدلینگ از مرطوب کننده استفاده کنید. پیروی از این مراحل به حفظ سلامت پوست شما کمک می‌کند تا بهترین نتایج میکرونیدلینگ را بدست آورید.

مزایا و معایب میکرونیدلینگ چیست؟

در حالی که میکرونیدلینگ مزایای بالقوه‌ای دارد، معایب متعددی نیز می‌تواند داشته باشد. باید قبل از انجام درمان تمام این موارد را در نظر بگیرید.

مزایای میکرونیدلینگ

  1. بهبود بافت پوست: میکرونیدلینگ به کاهش چین و چروک و خطوط ظریف و همچنین بهبود بافت کلی پوست کمک می‌کند.
  2. کاهش جای زخم: می‌تواند به کاهش ظاهر اسکارهای ناشی از آکنه، جراحی و سایر بیماری‌های پوستی کمک کند.
  3. تولید کلاژن تحریک شده: میکرونیدلینگ تولید کلاژن را تشویق می‌کند که به جوان‌تر نشان دادن پوست کمک می‌کند.
  4. کاهش اندازه منافذ: میکرونیدلینگ می‌تواند به کاهش اندازه منافذ بزرگ شده کمک کند و ظاهری صاف‌تر به پوست بدهد.
  5. بهبود جذب محصولات: پس از انجام میکرونیدلینگ، محصولاتی مانند سرم‌ها و کرم‌ها راحت‌تر جذب پوست می‌شوند و به آنها اجازه می‌دهد تا به طور موثرتری عمل کنند.

معایب میکرونیدلینگ

  1. درد نسبی: در حالی که میکرونیدلینگ به طور کلی به خوبی تحمل می‌شود، ممکن است برای برخی افراد دردناک باشد.
  2. خطر عفونت: اگر سوزن‌های استفاده شده استریل نباشند، یا اگر پوست پس از درمان به درستی مراقبت نشود، خطر عفونت وجود دارد.
  3. هزینه: میکرونیدلینگ یک درمان ارزان نیست و هزینه آن بسته به اندازه ناحیه تحت درمان می‌تواند متفاوت باشد.
  4. خطر مشکلات پیگمانتاسیون: خطر‌ایجاد هیپرپیگمانتاسیون یا هیپوپیگمانتاسیون پس از میکرونیدلینگ وجود دارد که درمان آن دشوار است.
  5. خطر‌ایجاد اسکار: اگر سوزن‌های استفاده شده در طول درمان بیش از حد طولانی یا عمیق باشد، می‌تواند منجر به زخم شدن پوست شود.

به طور کلی، میکرونیدلینگ می‌تواند راهی عالی برای بهبود ظاهر پوست باشد، اما مهم است که قبل از انجام درمان، خطرات و فواید آن را در نظر بگیرید. قبل از انجام هر نوع درمان پوستی حتما با یک متخصص پوست یا زیبایی متخصص مشورت کنید و مطمئن شوید که برای انجام این روش به جای درستی مراجعه می‌کنید.

سوالات متداول

چند روز بعد از میکرونیدلینگ میتوان صورت را شست؟

24 تا 48 ساعت مدت زمانی است که نباید صورت خود را بشویید. دلیل این امر این است که پوست شما زمان کافی برای بازسازی داشته باشد و از ایجاد عفونت جلوگیری شود. بعد از این مدت زمان می توانید شروع به شستشوی صورت خود با آب ولرم و یک شویند بسیار ملایم داشته باشید.

چند روز بعد میکرونیدلینگ پوست خوب میشه؟

بیشتر افراد 24 تا 48 ساعت شاهد قرمزی و تورم خفیف پوست هستند و در برخی افراد ممکن است تا یک هفته زمان بازسازی پوست طول بکشید. پوسته پوسته و خشک شدن پوست بخشی از فرایند ترمیم است که در طول یک هفته خوب می شود.

بعد از میکرونیدلینگ چه کرمی استفاده کنیم؟

استفاده از مرطوب کننده ها و سرم های آبرسان مانند هیالورونیک اسید می تواند روند بهبودی را تسریع کند. همچنین استفاده از کرم های ترمیم کننده که بطور معمول دارای سرامید، پپتیدها، و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند می توانند سد دفاعی پوست را تقویت کنند. دقت داشته باشید که استفاده از کرم ضد آفتاب نیز مهم است.

نتیجه نهایی

در نهایت پس از بررسی مزایای میکرونیدلینگ، به راحتی می‌توان دریافت که این روش فقط یک روند گذرا نیست. در مورد قدرت میکرونیدلینگ از فواید جوان‌سازی پوست گرفته تا توانایی آن در رفع جای زخم، می‌توان ساعت‌ها صحبت کرد.

بنابراین از ‌ایجاد چند تغییر کوچک در روال مراقبت از پوست خود نترسید تا از مزایای آن بهره مند شوید. به هر حال، شما ریسک زیادی نمی‌کنید – مثل این است که به پوست خود یک نیروی فوق‌العاده برای جوانه زدن بدهید: توانایی میکرونیدل و داشتن پوست زیباتر.

دسته بندی: بلاگ برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *