میلیا دور چشم و ارتباط آن با لوازم آرایشی و بهداشتی

میلیا دور چشم

در همین اول مقاله به شما بگوییم میلیا دور چشم چیز خطرناکی نیست و تنها از نظر زیبایی افراد را آزار می دهد. این دانه های سفید رنگ که مانند کیست های کوچک هستند به دلایل مختلفی به وجود می آیند. یکی از دلایل مهم به وجود آمدن میلیا استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی نا مناسب و یا استفاده غلط و بیش از حد از این لوازم است.

در این مقاله به چیستی این کیست های کوچک ناخوشایند و راه های درمان و ارتباط آن ها با لوازم آرایشی و بهداشتی می پردازیم.

میلیا دور چشم چیست؟

با تجمع کراتین در زیر پوست کیست های کوچک، سفید و برجسته ای تشکیل می شود که به آن ها میلیا گفته می شود. بطور معمول این کیست ها در بخش هایی با پوست نازک تر مانند دور چشم تشکیل می شوند. این دانه های برجسته برای فرد خطرناک نیستند و در اکثر مواقع بسیار ساده از بین می روند.

علل ایجاد میلیا دور چشم

علت دقیق ایجاد میلیا هنوز به طور کامل شناخته شده نیست، اما این پدیده اغلب با تجمع پروتئین کراتین در زیر پوست مرتبط است.

تغییرات هورمونی، استفاده از برخی محصولات آرایشی و بهداشتی، و وراثت می تواند برخی از دلایل ایجاد این دانه های ریز شود. به دلیل نازکی و حساسیت پوست دور چشم، استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی که موجب مسدود شدن منافذ پوست می شوند، یکی از دلایل شایع ایجاد این عارضه هستند.

محصولات آرایشی و بهداشتی موثر بر ایجاد میلیا

1_ کرم‌های ضد آفتاب سنگین

کرم های ضد آفتاب سنگین می توانند موجب مسدود شدن منافذ پوست شوند و در نهایت بستر را برای ایجاد میلیا فراهم کنند. هرگز از ضد آفتاب های سنگین که برای بدن فرموله شده اند برای پوست صورت استفاده نکنید. همچنین هرگز از کرم های ضد آفتاب رنگی برای دور چشم استفاده نکنید. در این زمینه ضد افتاب های مخصوص دور چشم وجود دارند که می توانید از آن ها استفاده کنید.

2_ مرطوب کننده‌های روغنی

برخی مرطوب کننده ها دارای روغن های گیاهی غلیظ هستند. دقت داشته باشید که این مرطوب کننده ها برای افرادی که مستعد میلیا هستند مناسب نیست.

البته همیشه به فرمولاسیون مرطوب کننده ها دقت کنید بسیاری از آن ها برای دور چشم طراحی نشده اند و مناسب این ناحیه نیستند. در عوض برای این ناحیه از سرم ها و کرم دور چشم استفاده کنید.

3_ مرطوب کننده های دست و بدن

برخی افراد مرطوب کننده های دست و بدن را برای نواحی صورت استفاده می کنند که این کار بسیار غلطی است. پوست صورت بسیار حساس تر از پوست دست و بدن است و منافذ آن با بی دقتی می تواند مسدود شود. پوست صورت به دلیل تولید سبوم، در حالت عادی نیز نیاز به مراقبت و شستشو های ویژه دارد و نباید با بی دقتی و استفاده از محصولات نامناسب آن را تحریک کنید.

4_ پایه‌های آرایشی و کانسیلر ها

همه افرادی که از کانسیلر استفاده می کنند بعد از مدتی تشخیص می دهند که کدام کانسیلر سبک تر و کدام سنگین تر است. سعی کنید از کانسیلر های سبک و پایه های آرایشی سبک استفاده کنید. کانسیلر ها و پایه های آرایشی سنگین می توانند موجب بسته شدن منافذ پوست و ایجاد میلیا شوند.

5_استفاده بیش از حد از کرم دور چشم

برخی افراد برای گرفتن نتیجه بهتر و بیشتر در مصرف محصولات مراقبت از پوست زیاده روی می کنند. این تفکر که هر چه بیشتر از یک محصول مراقبت از پوست استفاده کنید نتیجه بهتر می گیرید کاملا غلط است. دقت کنید هر محصول یک دستور مصرف مشخص دارد و استفاده بیش از حد آن می تواند برای شما ضرر داشته باشد. استفاده بیش از حد کرم دور چشم نیز می تواند باعث مسدود شدن منافذ پوست و یکی از دلایل بروز میلیا باشد.

انتخاب صحیح محصولات مراقبت از پوست برای پیشگیری از میلیا

پیشگیری از میلیا ارتباط مستقیمی با انتخاب صحیح محصولات مراقبت از پوست دارد. همان طور که در بخش قبل گفته شد برخی از محصولات می توانند خود عامل بروز چنین عارضه ای شوند.

توجه به ترکیبات و فرمولاسیون محصول

در درجه اول دقت کنید محصول مناسب استفاده در نواحی دور چشم باشد و این مسئله روی جعبه محصول قید شده باشد.

دقت داشته باشید که محصولی که برای دور چشم خود استفاده می کنید فاقد روغن های سنگین، وازلین و سلیکون هایی که می توانند منافذ را ببندند باشند. استفاده از محصولات پایه آب می تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.

اگر پوست مستعدی در این زمینه دارید حتما دقت کنید که روی جعبه محصول نان کومدوژنیک (Non comedogenic) ذکر شده باشد. این اصطلاح برای موادی استفاده می شود که موجب مسدود کردن منافذ پوست نمی شوند.

روتین پاک‌سازی و لایه‌برداری

پاکسازی پوست یکی از مراحل مهم برای جلو گیری از میلیا دور چشم است. پاکسازی پوست باعث باز شدن منافذ و حذف آلودگی ها از سطح و عمق پوست می شود. به همین دلیل داشتن یک روتین منظم پوستی پاکسازی می تواند بسیار مهم باشد.

پاکسازی دور چشم با میسلار واتر

اگر شما از آن دست افرادی هستید که آرایش می کنید باید بدانید که اهمیت پاکسازی پوست برای شما دو چندان است. در یک روتین پاکسازی شما شب ها از یک میسلار واتر برای حذف آرایش و آلودگی ها باید استفاده کنید. میسلار واتر برای پوست های چرب (مانند این محصول) می تواند بجز باکسازی آرایش میزان سبوم پوست را نیز کنترل کند.

بعد از استفاده از میسلار و پاک کردن آرایش می بایست پوست را با یک شوینده ملایم بشویید . شوینده ملایم مانند پن، ژل شستشو و فوم شستشوی روزانه پوست است. در این بین اگر پوست حساسی دارید فوم شستشو می تواند گزینه بهتری برای شما باشد.

در نهایت باید از یک تونر استفاده کنید. تونر آلودگی های عمیق پوست را حذف می کند و به متعادل کردن PH پوست شما کمک می کند. از آنجا که ممکن است برخی شوینده ها قلیایی باشند تونر برای جلوگیری از آسیب به پوست بسیار موثر است.

استفاده از روتین لایه بردار نیز با کمک به حذف سلول های مرده می تواند موجب باز شدن منافذ و جلوگیری از بروز میلیا در این ناحیه شود.

راه های درمان میلیا دور چشم

در بسیار از موارد شما نیاز به مراجعه به پزشک نخواهید داشت و با روش های خانگی می توانید این عارضه را درمان کنید. در برخی موارد نیز درمان های پزشکی می تواند به سرعت این عارضه را درمان کند.

درمان های خانگی

نکته مهم این است که هرگز در خانه تلاش نکنید که میلیا را با فشار از زیر پوست خارج کنید. چرا که پوست این ناحیه بسیار حساس است و ممکن است دچار زخم هایی شوید که جای آن نمی رود.

استفاده از روتین پاکسازی و لایه برداری منظم می تواند به شما در درمان این کیست های کوچک کمک کند. نکته دیگر استفاده صحیح از محصولات آرایشی و بهداشتی است که در بخش های قبل توضیح داده شد.

همچنین استفاده از کرم های دور چشمی که حاوی مواد زیر هستند می توانند به کاهش این عارضه کمک کنند:

  • رتینول
  • اسیدهای آلفا هیدروکسی (AHA)
  • ویتامین سی
  • هیالورونیک اسید

بطور مثال کرم دور چشم تراست ( اینجا مشاهده کنید ) دارای ویتامین C است که میتواند برای بهبود این عارضه کمک کننده باشد.

دقت داشته باشید که هیچگاه محصولات حاوی رتینول را با محصولات حاوی ویتامین سی استفاده نکنید.

درمان های پزشکی:

در موارد درمانی همیشه مشورت با پزشک توصیه می شود. بنابر این در درمان این عارضه نیز بهتر از از یک پزشک مشورت بگیرید.

استخراج تخصصی : یک پزشک متخصص می تواند با ابزار استریل و دقیق میلیا را از زیر پوست شما خارج کند.

لیزر درمانی: در برخی موارد لیزر درمانی می تواند با دقت بیشتر میلیا زیر پوست را از بین ببرد.

پیلینگ‌های شیمیایی: پزشک متخصص می تواند با استفاده از مواد ملایم، لایه برداری پوست را انجام دهد و این عارضه را بهبود دهد.

دسته بندی: بلاگ برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *